Thread: Ocean's Twelve
View Single Post
Old 18 Dec 2004, 22:10   #2
notorious
NBK

notorious

demona, tu mi-ai luat-o inainte! pt ca eu vroiam sa fac un topic de genul 'ocean's twelve' - cel mai mare jeg al anului...

exista mai multe motive pentru care cea de-a patra colaborare dintre soderbergh si clooney este asa debila:

1. scenariul este o aberatie majuscula. o rescriere, din cate stiu eu, a unui proiect de john woo! ce dracu' putea iesi ? primul scenariu (al lui 'eleven', vreau sa zic) se deosebea prin stil - 11 indivizi care dau lovitura secolului, super-inventivi, care, desi ai impresia ca la un moment dat scapa fraiele din mana, de fapt tot calare pe situatie sunt. noul scenariu are stilul si finetea unui porc spinos.

aici este un lant confuz si incoerent de situatii fortate si poante obosite. deci urmeaza...

2. umorul - rasuflat. gluma cu julia roberts ce o imita pe julia roberts si bruce willis care il joaca pe bruce willis este ultrapenibila.

3. personajele - fiecare personaj are aparitii suferinde, inoportune si total dezechilibrate. uitati-va la julia roberts, care apare 3 minutele la inceput si apoi de la al 90-lea minut incolo. primul film ii trata aproape de la egal la egal, chiar daca nu facea exces de zel, dar nici chiar asa...

lista poate continua, dar chiar n-am chef acuma...

nu stati 15 minute la coada de bilete (ca mine) nici daca n-aveti ce face cu banii ! la 'studio' e un film de kusturica !