View Single Post
Old 08 Dec 2004, 01:17   #1
kasper hauser
Senior

kasper hauser

Send a message via Yahoo to kasper hauser
Jean Luc Godard vs Quentin Tarantino vs Wong Kar-Wai...

Intotdeauna am avut o oarecare retinere cand venea vorba de filmele lui Q. Tarantino(exceptie facand "Reservoir Dogs", care mi-a placut de la prima vizionare). Am vazut "Pulp Fiction" si, desi mi-a placut nu il vad ca fiind chiar o capodopera. Evident, este unul din cele mai influente filme ale ultimilor 15 ani, dar totusi parca ii lipseste ceva din forta vechilor capodopere.
"Jackie Brown" mi s-a parut destul de anost, iar "Kill Bill"(I, II) l-am vazut ca un exrcitiu stilistic si un fel de tribut adus "anime"-urilor.
Trebuie sa recunosc ca am facut cunostiinta cu filmele lui Q Tarantino mult mai tarziu decat ar fi trebuit(dat fiind ca pasiunea mea pentru filme a inceput acum doi ani, o data cu MD-ul lui David Lynch). Iar "Pulp Fiction" l-am revazut dupa ce am vazut "Pierrot le Fou"(Jean Luc Godard). Am observat multe asemanari, intre cei doi regizori, dar Godard mi s-a parut mult mai complex si mai rafinat si chiar mai indraznet. Vizionarea filmulelor "Bande a part" si "A bout de Souffle" nu a facut decat sa intareasca convingerea.

Acelasi lucru s-a intamplat si cand am vazut "Chungking Express"-ul lui WKW.

Nu vreau sa arunc cu noroi in Q.T si nici pe departe nu mai indoiesc de talentul, maiestria si influenta pe care a avut-o si inca o mai are asupra filmului modern si nici nu vreau ca tot ce am scris aici sa para litera de lege. E o parere si as vrea sa fie tratata ca atare.

Pe de alta parte am lansat acest topic si dintr-o oarecare curiozitate.