View Single Post
Old 06 Dec 2004, 14:05   #35
Kane
Novice

Kane

Originally Posted by nume:
Sunteti frati ?
Ce p.m. faceti atata teorie a chibritului ? Cine refuza sa vada filmele noului val francez si cele asiatice este UN IGNORANT , DREPT CONSECINTA NU CONTEAZA. Se incadreaza la capitolul mancator de popcorn neinteresant care ingroasa randurile prostimii. Hai ca v-am dat prea multa atentie. Punct !

Filmele noului val francez pe care le-am vazut sunt excelente (ca sa stii cat de mult imi plac am facut o traducere in rom la a bout de souffle si am pus-o pe titrari.ro). Ala a fost doar un argument. Si majoritatea filmelor la care ma uit nu sunt facute la hollywood. In afara de lotr, chicago si inca vreo 5 nu cred ca mi-a placut vreun film de mancat popcorn din ultimii vreo 5 ani. Fiecare cu selectia lui. N-ai dreptul sa-mi spui mie ca selectia ta e mai buna ca a mea, ca nici eu nu ti-am zis la ce sa te uiti si ce filme conteaza. Asta s-o descoperi singur daca ai minte.

Legat de Kill Bill, e un film pe care-l consider cu adevarat jegos tocmai pentru ca il consider pe qt un geniu (cel putin al naratiunii) si pentru ca mi-au placut enorm filmele lui din anii 90. Tocmai cand parea mai serios insa (dupa Jackie Brown) vine cu infantilismul asta la care a mai si avut nesimtirea sa stea vreo 4 ani ca sa-l faca. Macar from dusk till dawn sau four rooms, fiind niste proiecte minore, puteam sa le iau ca niste glume si ca pe niste "ratari glorioase", dar asta nu pot sa-l consider asa. Nu cred ca passion poate fi mai "jegos" decat asta pentru ca mie de fapt nu mi se pare vreo mare incercare artistica (desi mi-a fost lene sa-l vad pana acum). E doar povestea unei mari suferinte fizice, si atata timp cat nu-l iei mai mult ca asta (si de ce l-ai lua?) nu cred ca poate sa te dezamageasca. Mie nu mi se pare ca are ambitie "passion", dar cu adevarat jegos nu cred ca e.

Filmele comerciale sunt exact asta, filme de facut bani. In general fiind facute dupa o "reteta" n-au cum sa rateze, pt ca se pliaza pe un segment demografic perfect previzibil. Nu pot fi considerate jegoase decat pt mentalitatea de exploatare care e in spatele lor. Luate in sine nu pot fi usor criticate (e ca muzica house - cum poti critica NIMICUL?). Asa ca nu vad de ce atatea voturi pt filme de genul asta.