A, si legat de Kill Bill, pot sa zic ca nici eu ca am fost incantat de el si nici nu sunt. Ii recunosc calitatile regizorale, dar filmul in sine m-a lasat complet rece. Nu l-am urmarit cu atentie ca sa pot spune mai multe si nici nu stiu daca as putea trece peste lucrurile care m-au enervat la film, dar daca ar fi sa aleg intre kill Bill si multe ate tampenii care au aarut e piata, arca as nu as alege Kill Bill.Filmul "Kill Bill"(I si II, nu am folosit pluralul fiindca ambele se leaga intre ele ) l-am perceput ca un fel de gluma meticulos construita(a se observa structura de anime, pentru care ce-i drept nu am prea multa simpatie, pana si personajele sunt facute dupa acelasi tipar, iar aici in mod car intervine o kstie de gusturi: iti plac anime-urile sau nu iti plac, nu cred ca trebuie mers mai incolo fiindca nu are sens.) . Dar la el stii asta din start, iar violenta este privita si ea e un ton usor ironic, zic eu. Gandeste-te ca sunt filme care sunt mult mai violente si au incarcatura emotionala mult mai puternica si, cu toate astea, totul e pus pe un ton "glumet"(si nu fac referire la "Blue Velvet") . Oare ce e mai crud Sa vezi un film in care violenta are din start un caracter ironic sau sa te lasi purtat, emtional vorbind, de un film de o violenta(si nu vorbesc numai de violenta fizica) devastatoare, entru ca apoi totul sa se rupa, fiindca, vezi doamne, regizrul a vrut sa faca doar o gluma? Nu cred ca e nevoie sa mai raspund la intrebarea asta.
Da, nici mie nu mi-a placut filmul si nu datorita violentei, ci in mare datorita partii a II-a care mi s-a parut ridicola. Dar nu as putea spune ca cei ce apara filmul acesta sunt desensibilizati pentru ca pur si simlu, nu se poate vorb de asa ceva Filmul nu apeleaza in nici un moment la sensibilitatea celui ce il urmareste. Daca ar fi apelat la ea, in scopul de a-si duce pana la bun sfarsit "gluma", atunci da, ar fi fost altceva. Dar asa...
Legat de Wong Kar Way, e treaba ta, sunt gusturile tale si nu cred ca tine de ignoranta cat de o rezistenta autoindusa in mod inconstient. Nu te poate condamna nimeni entru faptul ca tu nu vrei sa vezi un anumit film sau ca tu nu vrei sa citesti o anumita carte si nici nu se poate sune ca esti ignorant numai din atat.
Cat despre partea cu aroganta, nu stiu de ce ai insistat atat pe o tema, zic eu, insignifianta. Toti suntem aroganti de la un punct, de la unctul in care mandria noastra ne este atacata peste masura. Aroganta este un lucru ce sta in firea omului. Nimeni nu devine arogant, pur si simplu apeleaza doar la ea, fie ca sa se apere, fie din alte motive.
Uite, si eu am fost arogant cand am raspuns pe un ton nu intocmai civilizat si nu intocmai rational lui Nume(btw, imi cer scuze pentru iesirea mea) si asta nu ma face o persoana mizerabila.
P.S: Keyser nu te-a privit de sus(iti sun asta ca eu il cunoc destul de bine), a facut doar o remarca pe un ton destul de pasnic...