View Single Post
Old 05 Dec 2004, 23:34   #32
kasper hauser
Senior

kasper hauser

Send a message via Yahoo to kasper hauser
In opinia mea, cel mai jegos film de pe 2004 este "The passion of Christ". Nu stiu daca este cel mai prost facut, poate ca mai exista multi alti "candidati", dar cu siguranta mi s-a parut cel mai "jegos".
E o mizerie holywoodiana(A NU SE NTELEGE CA TOATE FILMELE DE HOLYWOOD SUNT PROASTE, EXISTA SI MULTE EXCEPTII) cu pretentie de film religios. Dar Dumnezeu, nu apare nicaieri, in filmul acela. nici macar Isus. Apare un om torturat jucat foarte prost de un actor care nu i-a putut intra in "piele". Toate scenele de violenta din film ar vrea sa simbolizeze suferinta prin care trece acel "om" pe care ei au indraznit sa-l numeasca Isus, dar Mel Gibson este incapabil sa sublinieze(si , de ce nu, in cele din urma sa comunice), d.p.d.v regizoral, aceasta suferinta si se avanta in tot felul de clisee, unul mai nepotrivit ca altul(d.p.d.v. contextual). Are parti reusite pe care nu stie sa le valorifice, denatureaza textul Biblic fara nici un motiv serios.
Intr-adevar sunt si calitati. Exista atmosfera foarte buna, exista o incercare de transpunere in acele timpuri(prin folosirea aramaicii, in loc de, sa zicem, engleza), este reusit, d.p.d.v al constructiei, dar toate acestea mi se ar in zadar, cand filmul in sine este fals.
Poate ca gresesc, poate ca filmul e chiar foarte reusit si nu inteleg eu de ce (desi sincer ma indoiesc), dar asta e parerea mea.