Originally Posted by lhada:
In primul rand vreau sa spun ca sunt un fan al SF-urilor dar nu asa mare incat sa ma mai apuc de vizionat seriale ca Stargate pe PC (asta si din motive de timp). Episoade din SG1 am mai vazut pe la tv dar nu am urmarit serii intregi. Oricum, ce am vazut pana acum am considerat interesant.
...tocmai am copiat prima serie din Atlantis si mi-am propus initial sa o urmaresc pe masura ce apare daca de SG1 nu mai am timp. Am vazut doar primul episod si am fost foarte dezamagit.
Cine poate gasi asa ceva interesant? Mi se pare stupid si plin de clisee.
Se pleaca in cautarea orasului "celor de demult" numit Atlantis...in a galaxy far away...care culmea, e gasit sub apa. Un pilot foarte carismatic apare intamplator si se afla ca genele ii sunt cel mai compatibile cu ale "celor de demult"...ce putea urma decat ca el sa fie luat in echipa si sa fie urat de colonel? Wow...colonelul moare chiar in primul episod. Altceva...in prima misiune ajung astia folosind poarta pe o planeta, intr-un sat aparent subdezvoltat si se baga peste miturile bastinasilor. Nu dureaza mult pana ca acestea sunt spulberate. Apar ...nu mai stiu cum le spunea si mai ales cum se scrie...sa le zicem vampiri. Astia erau cei de care se temeau toti...Ce mai poate urma in serialul asta?
Am uitat sa spun despre jocul slab al actorilor si despre cat era de interesant sa-i vad mutand cutii pentru a stabilii noua baza pe Atlanitis. Ce absuride mi se par comenzile comandantilor militari si reactile soldatilor in film si comentarile despre viitorul omenirii.
Poate sa ma convinga cineva sa mai urmaresc acest serial?
|
Time: 12 23
Prepare to rant.
Prepared to rant, sir.
Commence Ranting!
1. Exista deja un thread despre stargate, mister/miss show off!
2. NU, repet, NU este indicat sa te uiti la Atlantis fara sa fi vazut cel putin seria a 6 a si a 7 a din Stargate mai intai. Exista o poveste foarte complicata care si justifica intr-un fel faptul ca oamenii au gene ale Anticilor.
3. Stargate si Atlantis reprezinta un anumit gen de serial. Crezi ca mie imi place faptul ca toate civilizatiile care le intalnesc desteptii astia sunt vechi de mii de ani si totusi toti vorbesc engleza? Nu, nu-mi place. Dar exista acela ceva numit suspension of belief. Recunosc uneori se baga mult suspension si putin belief.

Dar dupa 8 sezoane de Stargate sunt mai mult decat obishnuita pentru ca stiu ca odata cu suspension-ul vine si actiunea, miracolul incredibilului. Episodul meu preferat din Stargate este acela in care o poarta stelara se deschide pe o planeta aflata in apropierea unei gauri negre iar timpul se dilata. Mi-a placut super mult pentru ca era ASA de over the top!
Ce pot sa-ti spun tie. Nu-ti place nu-ti place, dar nici nu cred ca esti in masura sa dai verdicte cu privire la calitatea lui Atlantis.