Thread: David Lynch
View Single Post
Old 02 Dec 2004, 23:36   #38
Kane
Novice

Kane

Din filmele lui Lynch am vazut Blue Velvet (10), Lost Highway (9) si Mulholland Dr. (10). The Elephant Man in schimb mi s-a parut suprem de plictistor si n-am terminat sa-l vad (cadeam din scaun si-mi curgeau balele de somn). Mai am Eraserhead si The Straight Story.

Alea 3 pe care le-am vazut cap-coada mi s-au parut oricum exceptionale. Stilistic vorbind, e cel mai bun din bransa. "Lumea" lui Lynch e una magica, misterioasa si plina de imagini memorabile. El a avut ceva probleme legate de logica firului narativ pana la "Mulholland Dr." (care e legat perfect), dar sunt probleme doar in masura in care consideri ca un film are nevoie de un fir narativ bine legat. Pana la sfarsit filmele lui Lynch nici nu sunt facute pentru a le intelege, ci pentru a trai hipnoza in care te transpun.

Totusi pentru cine vrea neaparat semnificatie si tot latra despre "style over substance", trebuie spus ca exista si multe aspecte profunde in filmele lui Lynch cum ar fi mizeria ascunsa in spatele unei aparente idilice si perfecte de oras linistit (chestie pe care o facea, in alt mod, si douglas sirk) in Blue Velvet, greutatea comunicarii in "Lost Highway" sau coruptia morala a Hollywoodului, atacata vehement in "Mulholland Dr."