cred ca daca intrebi acum pe strada majoritatea romanilor il vor alege pe ghe. dinica, probabil pt ca a jucat in mai multe filme decat oricare alt actor roman (peste 100). si pe buna dreptate, e unul dintre cei mai buni. cu rolul lascarica din "cu mainile curate" a ramas in mintea tuturor (mie mi-a placut mai mult in "un comisar acuza", "revansa" si "prin cenusa imperiului").insa sunt si altii care, dupa parerea mea, au facut istorie in cinematograful romanesc: amza pelllea (mi-a placut in special in "osanda", "nemuritorii", "nea marin miliardar", "mihai viteazul" sau "duios anastasia trecea"), ilarion ciobanu (in "cu mainile curate", "ultimul cartus"), toma caragiu (in "actorul si salbaticii"), jean constantin, sebastian papaiani, ion besoiu, dorel visan (in "senatorul melcilor" si "cel mai iubit dintre pamanteni"), ghe. cozorici, mircea albulescu, stefan iordache, mircea diaconu (in "mere rosii", "buletin de bucuresti" si "filantropica").
dintre cei mai tineri (generatia urmatoare) imi place f mult claudiu bleont (in "concurs" si "sa mori ranit din dragoste de viata").
|