View Single Post
Old 01 Dec 2004, 11:19   #22
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by serghie:
1.LVT nu are nici o legatura cu fratii Coen,astia nu inoata impotriva curentului-nu sunt in nici un caz iconoclasti.Tipul lor de cinematograf e suspendat in aer pt. ca nu are nici un fel de continuitate in cultura americana.Ia si analizeaza cazul Comediei Franceze(literatura,teatru,film) si ai sa intelegi despre ce e vorba.

si eu ezit sa-i etichetez pe coeni drept 'iconoclasti'. dar sunt niste inovatori. de ce-ar avea continuitate in cultura americana ? nu dau doi bani pe ea si nici fratii nu se arata prea preocupati, din cate se pare. cel mai 'culturaliza(n)t' film din creatia lor pare deconstructia abila a lui homer in 'oh, brother, where art thou'... niciodata n-am vazut in filmografia lor vreun amestec serios in 'cultura' americana.

Originally Posted by serghei:
2.Crestinismul(sau anti-crestinismul) nu e criteriu cinematografic.Daca ar fi fost saracul Bunuel trebuia ras in cap ca Maria Falconetti a lui Dreyer si purtat pe strazile Vaticanului in lanturi.

nici n-ar trebui sa fie. de altfel, anti-crestinismul lui LVT nu este viabil ca argument forte impotriva religiei in sine - rautatea, dezgustul si monstruozitatea din seria 'inimilor de aur' si cea abia inceputa a 'portretizarii americii' sunt valabile in orisice colt al lumii...

Originally Posted by serghei:
3.Exemplele pe care le dati de arta vizuala nu numai ca nu au nici o valoare dar au si tendinta de a irita(fiind niste chestii pseudo-intelectuale cum le zice Korben) si asta pt. ca Comedia si arta vizuala sunt doua lucruri eterogene.Probabil ai vazut prin carti sau la un muzeu picturi,la cate dintre ele ai ras?

simt ca vb despre lucruri diferite. nu stiu daca imaginea absolut desavarsita din filme ale coenilor precum 'blood simple', 'fargo' sau mai ales 'barton fink' poate fi ridicata la snobul rang de 'arta vizuala'. fratii sunt niste mestesugari care inteleg perfect termenul de 'cinema' si artele pe care pune in simbioza si de aceea la fiecare nou film avem de-a face cu o exploatare multilaterala a acestora.

peace...