View Single Post
Old 28 Nov 2004, 20:40   #7
Terror_IST
Guru

Terror_IST

Am revazut chiar saptamana trecuta "Fargo" si parerea mea initiala nu s-a schimbat: superb! Personajele interpretate extraordinar de Frances McDormand, Steve Buscemi si William H. Macy! Atmosfera deosebita, nu tu NY sau LA, nu tu decapotabile si hip-hop. Dakota de Nord, zapada, o politista insarcinata al carei sot picteaza rate, un vanzator de masini ratat care vrea sa dea lovitura, doi rapitori / killeri, un socru zgarcit, un fost coleg de liceu cam psihopat, un indian, doua prostituate, o masinarie de taiat lemne... asta e "Fargo". Povestea pare destul de simpla si are toate ingredientele minune: lacomie, nebunie, crima, putin sex... Ce mi s-a parut deosebit este ca toate acestea se petrec intr-o alta America, cu oameni simplii si orase micute. Marge Gunderson este senzationala si merita Osacrul primit. William H. Macy, nu interpreteaza un personaj negativ, Jerry Lundegaard e chiar simpatic dar o cam da in bara . ( Un rol asemanator are si in "A slight case of murder"). Cuplul Buscemi - Stormare (guralivul - taciturnul) este unul dintr atuurile acestui film. Un var indepartat al lui "Fargo" ar fi dupa mine "U Turn" al lui Oliver Stone, o alta satira acida la adresa societaii americane.
Am mai vazut "Ladykillers", "Blood Simple", "Intolerable Cruelty", "The Big Lebovsky" si mi se pare ca fratii Coen fac o treaba foarte buna!