View Single Post
Old 28 Nov 2004, 19:41   #5
europe_east
Guru

europe_east

Originally Posted by notorious:
in principiu, sunt de acord cam cu toate observatile tale, poate cu exceptia ca la 'noir & love story' as fi citat un exemplu mult mai elocvent ('blood simple', filmul lor preferat de la fratii coen).

in alta ordine de idei, avem filme despre natura umana (cum erau etichetate 'miller's crossing' si 'fargo', in care byrne si mcdormand fac roluri exceptionale in rolul sufletistilor ???? - imi scapa cum il chema pe personajul lui byrne -si marge gunderson)

Multumesc Notorius ca m-ai corectat! Ai dreptate cu Blood Simple. In fine, nu pretind ca incadrarile date de mine sunt total exacte... De fapt criticii mai avizati gasesc ca Fratii Coen imprumuta si de la filme (cred noir) precum The asphalt jungle - pe care eu nu l-am vazut, dar am zis sa-l citez for historical accuracy- sau The Third Man, sau chiar din Kurosawa si Fellini. Oricum, ce vroiam eu sa zic cand ziceam de filme omagiu- si am uitat! - era ca desi ei "copiaza", rezultatul este o chestie total originala si care pe mine personal ma incanta!

Miller's Crossing este asa de intrigant! Asa de departe de clasicul gangster movie... Unii pun acest film in top 10-ul filmelor din anii 90!! Personajul lui Byrne, Tom, este pentru mine o ENIGMA. Nu sunt de acord cu tine cand zici ca e "sufletist"... Cred ca dimpotriva se lupta cu propriile sentimente pe care nu si le accepta -dragostea pentru Verna ca sa fim precisi- si asta il duce la pierzanie in final... Dupa cum bine zicea cineva pe imdb, aceasta ambiguitate a sentimentelor si motivatiilor lui Tom "face" filmul...

Polifanathic, sunt de acord ca "Intolerable Cruelty" si "The Ladykillers" sunt filme bune, dar nu "marcante" cum zici tu... Mai e o chestie cu filmele Coen-ilor... They grow on you... cu cat le vezi mai des. Eu as putea vedea The Big Lebowski saptamanal... Scenariul asta este PERFECT... Nimic nu e intamplator...

Keyzer, vad ca preferi the dark side of the Coens... De ce?

p.s. Parte din ce ar fi trebuit sa specific mai clar in mesajul original este ca mie mi se pare ca filmele lor se leaga de personaje si situatii TIPIC americane... De-asta ar fi intresant de vazut cum se percep din perspectiva voastra aceste lucruri....
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif