View Single Post
Old 26 Nov 2004, 22:23   #95
Terror_IST
Guru

Terror_IST

In primul rand personajul principal din Scarface era Tony Montana... (nu Johnny Montana)
Intr-adevar vorbim de doi actori foarte talentati dar total opusi! Credeti ca DeNiro ar fi putut sa joace la fel de bine in "Scent of a woman" sau Pacino la fel de bine in "Cape fear"? Eu nu cred... Fiecare are propriul stil cu care s-a impus: Pacino frenetic, exploziv, imprevizibil ("What life? I have no life! I'm in the dark!") DeNiro calm, calculat, rece ('All good things come to those who wait"). Pana si figurile lor exprima caractere diferite.Imi este foarte greu sa spun care e mai bun pentru ca nu am pe ce baza sa fac comparatia... Ambii pot juca o mare varietate de roluri dar fiecare realizeaza un personaj unic. Cum e Pacino gangster sau politist si cum e DeNiro in aceleasi roluri? Totusi nu-mi pot imagina pe DeNiro in "The Devil's Advocate" cu toate ca a interpretat Diavolul in "Angel Heart"! Sunt doua partituri diferite... Oare Pacino ar fi avut acelasi succes in comedii gen "Analyze this / that" sau "Showtime"? Daca Pacino nu prea face comedii asta e pur si simplu pentru ca nu e genul care i se potriveste cel mai bine. Asta nu inseamna ca DeNiro nu face niste comedii bune sau nu interpreteaza niste personaje simpatice! Oricum este vorba de doi monstrii sacrii ai cinematogarfiei care audat viata unor personaje de neuitat, care au fost premiati la cele mai prestigioase festivaluri, care au si jucat in filme mai slabe(de ce sa nu recunoastem?) dar care per ansamblu sunt foarte diferiti!