View Single Post
Old 23 Nov 2004, 09:46   #28
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Eu nu as face atita reclama Poliromului. Din motive personale, as avea multe de zis despre seriozitatea si bunul simt al iesenilor, mai ales in ceea ce priveste editarea suplimentul respectiv. Suplimentul de cultura are o rubrica de film tinuta de Iulia Blaga. La inceput, a fost contactat Andrei Gorzo pentru rubrica respectiva, insa a spus pas. A doua pe lista a fost o tipa - nu o cunoasteti - si, refuzind si ea, numarul trei am fost eu. Am fost contactat telefonic de un domn - George Onofrei - cu multe carente la capitolul comunicare; de inteles pe undeva, omul suna pe mobil si poate era obisnuit sa dea doar bip; acum, ca facea minute suplimentare, era fortat sa vorbeasca scurt, omitind balast precum "buna ziua", "va rog" sau "la revedere". Mi-a cerut un text pentru Numarul Zero al publicatiei, mi-au zis de tarife. M-am achitat de sarcina si le-am trimis o cronica la Italiencele. Nu le-a placut, probabil, si a picat planul cu rubrica tinuta de mine. Nimic rau in asta, insa o editura cu pretentii (bine, eu inteleg ca este din Moldova) are datoria sa isi anunte potentialii colaboratori de decizie, nu sa adopte atitudinea lasului sau a dezinteresatului. Sint un om tolerant, totusi, si ma gindesc ca or accesa netul prin dial-up si, daca imi dadeau un mail in plus, le incarca factura telefonica.

Un amic de-al meu - baiat din asta care scrie prin reviste si antologii - le-a propus, intr-un limbaj amical si colocvial, de-al nostru, de baieti de la Bucuresti, o culegere de povestiri. Initial raspunsul lor a fost "da", insa, ulterior, din hatisurile gindirii lor editoriale nu a mai iesit nici un reply. Last, but definitely not least, nu pot accepta metoda lor de a-ti trimite la colet niste carti nesolicitate (tactica adoptata acum citiva ani si de Nemira, dar niciodata Humanitas).
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif