initial , nu prea agreeam acest gen de filme... din start clasam musicalurile ca fiind niste filme slabe si evitam sa le vad...nu stiu cum si cand mi s-a schimbat aceasta prejudecata...
am vazut ca s-a tot discutat Chicago...mie nu mi s-a parut deloc slab filmul...are o forta incredibila si mi-a placut si modul in care a fost abordat subiectul...ca sa nu mai vorbesc de citatele din musicalurile lui Bob Fosse...
s-a mai discutat si despre Dancer in The Dark, care insa pe mine nu m-a incalzit foarte tare...nu pot sa spun ca ma incanta muzica lui Bjork si probil ca din acest motiv nu m-a impresionat nici filmul...
un musical cu totul deosebit mi s-a parut Moulin Rouge despre care eu cred ca a si revigorat acest gen de filme, dandu-i un suflu nou (wow...ce fraza!

iar vine ab si-mi zice ca vorbesc ca o batranica sfatoasa) ceea ce mi se pare interesant la Moulin Rouge, este ca schimba multe conventii....te astepti de la un musical sa aiba melodiile deosebite si originale...iar acest film nu face altceva decat sa reinterpreteze anumite piese super cunoscute...si le reinterpreteaza atat de bine, incat multe din ele suna chiar mai interesant ddecat originalul...
am si eu o nelamurire...desenele animate de Disney intra tot in categoria musicaluri?