Quote:
"beforre da rain' care avea in spate un leu d aur la venetia `95 (parca) care nu a fost deloc amuzant poate pt ca era un fel de drama poetica...andrei tarkovsky filrat prin pulp fiction adica o poveste filmata dfrumos, maniertist, cu simboluri si alte chestii trademarkuri ale academismului rusesc..desi era un film macedonean intr-o cronologie zburatacita
|
Asta e unul din filmele mele preferate... Mie nu mi s-a parut ca era vreo problema cu cronologia. Era perfect circular: incepea unde se termina si vitavercea. Ce vi s-a parut suparator? Nu mi se pare justificata comparatia cu Pulp Fiction. In afara de scena din restaurant cu omorurile, ce altceva mai aduce a Pulp Fiction? Era o drama poetica; oi fi eu mai poetica asa, da' muzica si cu imaginile cu manastirea mi se pareau cu adevarat frumoase, si povestea de amor emotionanta - si al naibii de naturala... Nimic fals, as zice chiar originala conceptia asupra relatiei calugarului cu fata, care n-au vorbitara nici un cuvant, dar se iubeau. Tarkovsky eu am vazut cam demult, dar mi s-a parut ca filmul asta era mult mai putin misterios... Mai down to earth asa. Si foarte aproape de spiritul balcanic, cu cele bune si cele rele. Un film emotionant.