View Single Post
Old 30 Oct 2004, 09:16   #58
europe_east
Guru

europe_east

Imi permit sa readuc in discutie acest subiect vechi... Macar si pentru o readucere la 'vedere' a ceea ce era Forumul Cinemagia acum ceva vreme (eu nu sunt pe aici de mult, dar citind ce s-a scris pe aici mai demult, nu pot sa nu constat cu tristete ca se scria mai bine si mai frumos mai demult. Lumea explica, isi impartasea parerile, nu se insulta, era cool, ce mai.)

Asadar: filme care te pun pe ganduri! Persona m-a pus pe ganduri literalmente... Ma surprindeam gandindu-ma la film... Cam toate filmele lui Bergman de fapt. Si filmul lui Liv Ullman 'Faithless' m-a lasat intr-o stare de anxietate. Altminteri, asa cum zicea Ricutza acum vreo doi ani (!)am ramas impresionata de ce inseamna sa fii ca ziarist intr-o zona de razboi - filmul lui Oliver Stone 'El Salvador' mi s-a parut socant... si m-am gandit ceva la el...

Cateva documentare m-au pus foarte mult pe ganduri... prin cat de frumoase erau... Unul e mai nou si se cheama 'Rivers and Tides' si era despre un artist scotian care isi cladea obiectele din frunze, gheata, bete, pietre... impletituri superbe, edificii masive de piatra (pe kilometri), frunze cusute cu ata si lasate sa pluteasca pe rau... Problema era ca multe din ele bineinteles dispareau aproape instantaneu... Asta era parte din arta lui... MERITA VAZUT!!! Altul era despre si cu Picasso. Partea cea mai faina era ca Picasso era asezat in spatele unui panou si desena, iar spectatorii vedeau numai desenul aparand... si disparand, pentru ca dupa ce Picasso termina (sau noi credeam ca termina) un desen se apuca si il transforma in altceva!! Pana cand in final desenul devenea complet negru, de parca n-ar fi trait pe el pret de cateva minute, un toreador, un taur, o lupta, apoi sange, spectatori ingroziti...
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif