Originally Posted by Leonard:
cat despre a face un Fight Club, e ca si cum ti-as zice tie "de ce nu te droghezi?" Oricum mi-am dat seama ca nu ai inteles mare lucru din FC dupa articolul tau (cu gafe gen "manualul micului anarhist"). E doar o metafora chestia cu FC-ul si Project Mayhem, nu trebuie luata mot-a-mot. asa ca, lasa-ma pe mine sa fiu varza pe forum, iar tu fii in continuare varza in revista.
|
1. Tocmai intrebarile pe care ti le pui dupa vizionarea anumitor filme imi demonstreaza cit de nepriceput esti in chestiuni legate de un anumit common sense in terms of politics & policy-related issues. Decit dezbateri la nivel profan, mai bine nu.
2. Prin faptul ca imi reprosezi ca nu am inteles Fight Club imi demonstrezi, yet again, ca nu imi intelegi aluziile. Stiu ca gindesc prea repede pentru unul ca tine, insa citatul din Luna Amara era o ironie: tradusa pentru oameni ca voi, ar suna cam asa: hai sa invirtim noi viitorul tarii, alegeri, tarele sistemului, pluripartidism, etc in jurul unei halbe cu bere. Legat de articolul din Cinemagia, care a ridicat destule obiectii, imi mentin parerea. De altfel, nici nu am sugerat ca abordarea mea ar fi unica, sau ca exista un singur mesaj pe care filmul respectiv sa il transmita. Iti recomand spre luminarea mintii interviul acordat de catre regizorul american Quentin Tarantino in numarul aniversar Playboy- 50 de ani, in care acesta spunea ca singurul regizor cunoscut de el care vrea ca
toti spectatorii sa prinda un anumit/singular mesaj din filmele sale este unul din favoritii tai, Oliver Stone. Stii, nu pun la indoiala probitatea acestui fapt, si regizori precum David Lynch care spun ca un film este o prisma a semnificatiilor (formularea/metafora imi apartine): nu exista sens unic - doar nu sintem pe autostrada -, idee singulara, pentru ca intelesul pentru el are alt inteles pentru altul. Si tot asa, insa nu tin sa te destept acum vorbindu-ti despre plurivalenta semnelor convertite in simbol in varii contexte socio-culturale.
3. Un bun cunoscator al limbii romane foloseste deja forma apropriata "motamo" si nu "mot-a-mot", lucru valabil si in cazul lui "vizavi" etc. De asemenea, prezenta virgulei dupa "asa ca" nu este necesara. In ultimul rind mai trebuie contrazisa afiramatia self-depreciating cum ca ai fi o varza pe forum. Nu esti varza, ci simpla balarie. Iar balariile trebuie stirpite, altfel nu mai cresc frumos crizantemele. Astept reactia administratorului forumului, cel in masura sa raspunda sau nu doleantelor mele.