Thread: Topic aberant
View Single Post
Old 27 Oct 2004, 11:54   #2
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
din partea mea pot fi sterse/inchise topicurile aberante, inclusiv cel cu politica. Dar tot datorita filmelor am inceput sa-mi pun intrebari despre politica si am inceput sa-mi dau seama ca nu pot ramane indiferent la infinit. De pilda in Born on 4th of July al lui Stone, un film impresionant, nu am putut sa nu observ intentia manipulatoare a regizorului si m-a facut sa ma intreb daca oare nu e simpatizant comunist (stiind si de prietenia lui cu Fidel Castro). De ce in America (in cazul acestui film si nu numai) lupta contra sistemului echivaleaza de multe ori cu a fi de partea comunistilor (Vietnam de obicei)? Desigur, asa cum e facut, filmul ar putea convinge pe oricine, in afara de un roman, care stie ce inseamna cu adevarat comunism, fiindca l-a avut pe Ceausescu. Si totusi, nici capitalismul nu e bun. Atunci ce?

cat despre a face un Fight Club, e ca si cum ti-as zice tie "de ce nu te droghezi?" daca iti place atat de mult Trainspotting, care este clar pro drogs. Oricum mi-am dat seama ca nu ai inteles mare lucru din FC dupa articolul tau (cu gafe gen "manualul micului anarhist"). E doar o metafora chestia cu FC-ul si Project Mayhem, nu trebuie luata mot-a-mot. Si in ciuda parerii tale ca se adreseaza numai barbatilor, cred ca se adreseaza aproape la fel de mult si sexului frumos. e vorba despre lupta dintre sine si partea nesocializata a fiecaruia dintre noi (alter-ego-ul) si faptul ca poti face orice vrei daca te lasi condus de aceasta putere interioara. Toate astea nu au legatura cu sexul, mai degraba cu varsta de 30 de ani (sau in jurul acesteia) cand se spune ca fiecare om trece prin cea mai mare criza psihica din viata.
asa ca, lasa-ma pe mine sa fiu varza pe forum, iar tu fii in continuare varza in revista.