View Single Post
Old 27 Oct 2004, 10:45   #33
cherryblossom
Guru

cherryblossom

Probabil ca sunt impotriva curentului, dar mie mi-a placut mult "La Mala Educacion", chiar mai mult decat alte filme ale lui Almodovar... povestea, actorii, imaginile, totul este foarte reusit... ma gandeam la sentimentul acela de homofobie pe care l-au resimtit altii, cred ca e mult spus... pur si simplu n-au existat femei in peisaj, dar asta nu face din film unul mai putin bun...

Despre subiect... exista doua teorii cu privire la manifestarile sexuale ale unui adult... unii sustin, ca si Almodovar acum, ca acestea sunt o consecinta a comportamentelor invatate in copilarie, si nu sunt legate neaparat de organele sexuale pe care ti le-a dat natura... altii zic ca totul se limiteaza la o chestie genetica, la nastere esti dotat cu "echipamentul" fiziologic si emotional corespunzator... inclin sa cred ca ambele lucruri conteaza, dar Almodovar stie mai bine ce e in mintea unui homosexual...

Imi place ca Almodovar este foarte atent la detalii... am remarcat costumele foarte colorate, s-a vazut amprenta lui Jean Paul Gautier in stilul neconventional... si decorurile in stil Art Nouveau, fatadele cladirilor decorate a la Gaudi cu bucatele de faianta colorate, picturile abstracte, decorul cu o ladita verde asezata pe post de masuta intre doua sezlonguri rosii... totul este superb! ... beauty is in the eye of the beholder...

Sa nu uit de actori, frumusel Gael Garcia Bernal, dar Fele Martinez e preferatul meu... :love: