Thread: The Terminal
View Single Post
Old 20 Oct 2004, 21:27   #58
notorious
NBK

notorious

am vazut si eu ieri 'terminalul' la multiplex. inutil sa mai zic ca mi-a placut, intrucat nu prea vad cu poti sa-l displaci pe spielberg, cel mai bun regizor sentimental al hollywood-ului...

'the terminal' nu este printre cele mai bune filme ale sale (asa cum erau de exemplu precedentele 'minority report' si 'catch me if u can'...) dar este fermecator pe mai multe nivele: ironic, tandru, dramatic, pueril. ceea ce m-a frapat pe mine la ultima jumatate de ora (dupa cum remarca si soze) este nu faptul ca totul este impins in strada melodramei, ci mai degraba ca spielberg face asta fara sa se teama catusi de putin. nu este o greseala regizorala, ci o dovada de 'cerebralitate' din partea unui regizor opus lui kubrick, de exemplu, care se exprima mai ales prin sentimente (in loc de teze neutre). spielberg parca ar fi vrut sa cada in melodrama, de parca asta ar fi fost unica decizie estetica cu putinta in asemenea circumstante... interesant!...