View Single Post
Old 18 Oct 2004, 00:55   #26
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
vazui in ultima zi a festivalului, la spartul targului:

Notre Musique (Godard). cam nasol fara titrare in romana dar am recunoscut atmosfera specifica lui Godard. imagini foarte frumoase la sfarsit. multe comentarii filosofice. cu siguranta film de revazut (sper ca data viitoare si cu traducere)

Haute Tension (8/10 vazut la HM, 7 altfel). excelent! e primul horror francez pe care-l vad si unul dintre cele mai bune. nu ca ar fi original (reuneste mai multe idei din filmele horror de succes clasice, intre care si Texas Chainsaw Massacre la faza cu drujba) dar elementele tehnice sunt impecabile: sunetul, montajul, efectele speciale. la Mall am savurat din plin sunetul Dolby foarte reusit. cam jumatate din public a parasit treptat sala, probabil nerezistand ororilor (topoare in piept, in cap, gaturi despicate tasnind sange ca fantanile arteziane). singura chestie care m-a deranjat a fost ceea ce a vrut sa fie un "twist" de sfarsit: ca tipa si criminalul erau aceeasi persoana. nu m-a impresionat deloc ideea (parca luata cu lopata din Fight Club sau Identity), neavand justificare dramatica aici; era mult mai realist si mai credibil daca lasau ca la inceput. au complicat scenariul inutil.
ce m-a socat si mai mult a fost cand am vazut creditele de final: aproape intreaga echipa erau nume romanesti, intre care: producator executiv Andrei Boncea (!), efecte speciale Adrian Popescu (sper sa mai auzim de el). ii felicit!
mersi inca odata lui Korben pentru tichet.