View Single Post
Old 16 Oct 2004, 03:15   #2
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
impresionant... nu ma asteptam ca acuma direct sa fiu confrontat cu asa ceva, dar hai sa incep...
iti dau dreptate in mai multe puncte de vedere. ala cu personajele 'improvizate' si 'superficiale', ala esta absolut cum ai zis tu. insa, trebuie sa consideream ca in film nu este vorba de viata satului, ci de fetele astea, care traiesc in el (personajele lor sunt facut chiar bine). asa ca poate ca este bine sa nu ai nici un personaj care sa fie complet credibil... fiecare arata o mica parte a societatii romane, intr-un fel distortionat, si satirizat. asa ca poate nu se poate trece la 'greseala'...
acuma la scena aia cu drapelul american, si in relaie cu tot ce este posibil sau nu in romania. daca te uiti un pic la stiirile de la ora 5 pe protv (care se bucura in fiecare zi de o cifra de spectatori impresionanta), vezi ca in romania se cam poate tot, si de aia nu m-am mirat cand am vazut ce-am vazut in film. drapelul este pus frumos, asa ca 'victory', un simbol placut dar tot satirizat, care in acelasi timp contrasteaza cu viata satului unde comunismul nu a trecut (compara finalul unde la radio este ceva comunist). daca vedem lucrurile asa, si daca ne gandim cu cat drag au fost asteptati americanii sa vina in timpul comunismului, drapelul ala chiar este misto, si vine bine.
nu stiu dece a fost interpretat filmul asta ca o comedie. dupa mine nu se poate spune ca este una, dar bine, nu este nici o drama.... este o poveste trista dar adevarata, care se intampla cu o parte din romance, care insa este ambalata frumos si cu un umor de bun gust, si nu de bloc. sfarsitul nu cred ca are nici o alta functie, inafara de ideia ca sfarsitul nu trebuie sa fie neaparat negativ, ci ca in viata mai exista si ceva care se numeste 'speranta'. asa ca macar sfarsitul este pozitiv, cand de fapt in film nu vezi nimic decat trista soarta a unor fete...
si acuma la afis. cred ca vine foare bine. daca-l vezi numai asa, nu te gandesti la nimic, inafara la doua curve ordinare. ele sunt complet inexpresive, si chestia asta este cu atat mai puternica in momentul in care iesi din film si-l mai vezi o data. m-i se pare potrivit.
in general critica ta este buna, dar cam superficiala asa. nu trebuie numai sa te uiti la imagini si sa le analizezi si sa spui 'asta nu se poate', pentru ca si filmul asta a fost gandit intr-un fel. poate ca mai trebuie sa stai un pic, si sa incerci sa gasesti paralele intre viata de zi cu zi a romanilor, si parodia care o gasesti in filmul asta. o sa ai niste surprize placute.
PeSe... dar ai dreptate cu post-sincronul... filmul romanesc nu o sa treaca de chestia asta in veci..
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif