On topic:
"Rounders" (1998) - De curand mi-am reaminti de filmul acesta printr-o coincidenta, ca altfel ramanea uitat pana la moarte. E simplu, Mat damon joaca poker foarte bine si vrea sa-si ajute prietenu cu datorii si sa-l bata pe tipul cel mai smecher la poker. Simplu si la obiect. Dar filmul are un stil aparte, damon joaca foarte bine dar si scenariul e foarte bun. Tot filmul ne explca tot felul de chestii despre poker (nu privitorului, ci unora din film) si e interesant sa vezi cum "gandeste" un jucator bun de poker. E mult mai complex decat ai crede. Filmul are si mult umor dar nu pot da citate ca nu mai tin minte nici unul. Daca fac rost de el o sa-l revad si sunt sigur ca o sa-l savurez ca la prima vizionare. Filmul are farmec, umor, actori buni si scenariu bine construit. 8.5/10 (ii dau atat de mult pt. ca imi place la nebunie stilul noir in care este facut...)
"Buddy Buddy" (1981) - Asta este un film FOARTE obscur. Desi este cu celebrul cuplu: Walter Mattahu si Jack Lemmon, nu a avut mare expunere si nu prea stiu multi de el. Prima oara l-am vazut la TCM intr-o noapte. Am ramas sa ma uit pt. ca genericul arata misto si era muzica de spioni si am zis "ce-i asta ca arata bine...". Dar cand l-am vazut pe walter Matthau am sarit in sus de fericire si am ramas lipit de tv. Iar cand a aparut si Jack lemmon stiam ca trebuie sa fie ceva de capu filmului... Plot-ul e cam asa: Walter e un assasin platit care trebuie sa omoare niste martori pt. mafie. Sunt 3 martori, primi 2 ii omoara la inceputul filmului cu multa usurinta si stil, dar al treile trebuie sa-l omoare cu o pusca dintr-un hotel vizavi de trebunalul unde va veni martorul. Aici apara Jack Lemmon. El sta la hotel deoarec este in orasul unde s-a mutat sotia sa cu un sexologist nebun si incearca sa ii recastige iubirea. Walter cu Jack se intalnesc, "sparks fly" si avem un film. In primul rand, ei doi au foarte mult farmec ca in general, umor este destul, nici atat cat sa para a fi comedie cretina, dar cat sa razi bine. Desi imi plac amadoi actorii, Walter e favoritul meu, cu mult. Si aici il puteti vedea pe Matthau in cea mai celebra ipostaza a sa: Un om batran foarte stresat si enervat cu replici bune la fiecare pas... "Beatiful". O comedie pe cinste si daca o gasiti pe undeva de vanzare sau la TV nu ezita, BUY IT or WATCH IT. 8/10
Cred ca a fost si la acasa cu un an in urma dar nu's sigur...