View Single Post
Old 13 Oct 2004, 11:09   #1
i_matei
Veteran

i_matei

The Bourne Supremacy

L-am vazut si pot spune ca nu e cine stie ce...
E un film de spionaj clasic, fara o poveste stralucita...
Dar cel mai mare defect al filmului este imaginea... in continuu imaginea tremura, se zgaltaie, zoom-uri rapide, care mai de care mai aiuristice care nu fac decat sa zapaceasca si sa oboseasca privitorul. La asta mai adaugati faptul ca se folosesc cadre extrem de scurte, menite a dinamiza filmul, in binecunoscutul stil mtv, dar care nu fac in final decat sa iti dea o durere de cap ingrozitoare... cel putin asta e senzatia cu care am ramas dupa ce am vazut filmul asta...
Scene tampite de genul in care Jason Bourne ii face respiratie gura la gura unei tipe sub apa !!! Scena care dureaza vreo 3-4 minute, aminteste de filmele lui James Bond prin cretinismul sau...
Nici macar scenele de urmarire cu masini pentru care Jason Bourne era vestit nu impresioneaza cu nimic. Si asta e datorat exclusiv regiei de 2 bani de care a "beneficiat" filmul... unghiuri de filmare complet idioate, cadre scurte si, bineinteles, nelipsitul zgaltait de camera care aici chiar devine accentuat... ai impresia ca filmul a fost filmat de un amator cu un simplu handycam.
Scenariul e complet tembel, cel putin finalul e de-a dreptul cretin... Jason Bourne, un killer profesionist, este cuprins de remuscarile trecutului, si in cautarea trecutului uitat calatoreste la Moscova pentru a-si marturisi trecutul odios unei copile... ce stupid, cine poate crede asaceva???
Plus de asta, filmul asta are pacatul ca are foarte stranse legaturi cu prima parte, iar daca nu ai vazut Bourne Identity nu ai prea mare sansa sa pricepi ce se petrece in partea a doua....

Un film slabut... daca chiar tineti sa il vedeti asteptati sa vina la hbo sau poate pe dvd sau divx 8)
i_matei is offline   Reply With Quote sendpm.gif