duminica am vazut la elvira popescu "Notre musique" ultimul film-documentar al lui Godard. Nu vreau sa ma refer la filmul in sine , care este o meditatie filozofico-politica , personala si evident discutabila a lui Godard in principal despre razboi, violenta, terorism dar si despre viitorul cinematografului. Vreau sa ma refer putin la conditiile de vizionare si intr-un fel sa-i avertizez pe cei care au de gand sa se duca la acest film ca desi pe site-ul institutului francez in dreptul lui sta scris "VO sous-titré roumain" el din pacate nu este subtitrat. Nu stiu daca asta se datoreaza de exemplu faptului ca din cate stiu Godard a declarat la Cannes ca nu-i plac subtitrarile(desi portiunile in engleza din film sunt totusi subtitrate in franceza) dar cred ca un astfel de film pigmentat cu multe meditatii filozofice merita sa-l vezi subtitrat. Mie unul mi-a fost destul de greu pe alocuri sa inteleg ce se spunea mai ales ca sonorizarea la elvira popescu lasa foarte mult de dorit din punctul meu de vedere(plus ca a fost un zgomot permanent in sala pentru ca multi au renuntat pe parcurs).
|