View Single Post
Old 11 Oct 2004, 00:09   #30
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
Originally Posted by K's:

Ba tocmai, mai toate gesturile lor sint din iubire. Si tocmai asta am apreciat la relatia lor (si la film): nu isi declara iubirea, ci si-o demonstreaza, radical as zice, dar mult mai intens decit niste vorbe.

poate ca sunt eu ceva mai 'insensibil' la chesti din astea, dar dupa mine, toate gesurile lor au un soi de disperare in ele. fiecare faza este facuta numai din disperarea, ca daca celalat ar dispare, totul s-ar duce. sunt de acord ca poate sa fie un fel de 'relatie' intre cei doi, dar nu vreau neaparat sa spun ca este dragoste.
scuza-ti daca eu am alta parere, dar eu nu gasesc nici un fel de dragoste in ce se intampla in film. este un film care are mai mult de a face cu tema 'singuratatii'. toti sunt 'prinsi' pe insulitele lor, fiecare din personaje este blocat pe o casuta plutitoare, pana ca si moartea este prinsa de una, si 'eliberarea' este posibila numai prin ajutorul altcuiva... cam atata.
trebuie sa tinem minte in ce zona a lumii este facut filmul, o cultura complet diefrita, una care isi asupreste sentimentele, unde fiecare este singur. sigur ca dragostea ar fi o scapare din tot, dar ei nu scapa. ei raman prinsi acolo, da, liberi, dar totusi prinsi tot pe o insulica lor mica, pe lumea lor, pe lumea asiatica. sunt astea 3 paralele care dupa mine nu se intretaie in dragoste, ci mai mult numai in 'nevoia' (need) de altcineva. dragostea nu este necesara.
asta este opinia mea. astept alte comentarii.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif