The Terminal
Bagati aici!
Mie, personal, mi-a placut foarte mult! Unul dintre cele mai bune filme ale lui Spielberg (la concurenta cu E.T., Lista lui Schindler si Minority Report). O poveste inedita, mai mult un pretext pentru ca Spielberg sa aduca in joc o morala gen Capra (sfarsitul mi-a amintit un pic de "It's A Wonderful Life"). De asemenea, unul dintre cele mai memorabile roluri ale lui Tom Hanks (cu performante remarcabile si a celorlati membri ai distributiei)... Muzica lui John Williams - o adevarata placere (desi, cu atata jazz, devine cam repetitiv). Ma asteptam ca filmul sa fie mai chinuit, mai greoi, dar m-a surprins comedia pura, reusita, pe care Hanks o face... Chiar nu ma asteptam sa rad prea mult la filmul asta! Dar iata... chestia asta e un "plus" in "economia" filmului! Si ce decoruri!!! Mama, mama!
Poate un pic cam lung (dar ne-am obisnuit cu asta la Spielberg) si personajul lui Tucci nitel tras de par (ceea ce nu face persormanta actorului mai putin remarcabila). Dar in rest... numai de bine! Un film agreabil, nepretentios, sincer... Cu riscul de a parea "un film pentru toate varstele", eu cred ca "The Terminal" se adreseaza celor care vor sa vina la cinema si, pentru 2 ore, sa uite de griji si sa se bucure de un spectacol, condus de niste oameni de cel mai inalt calibru (Spielberg, Hanks, Williams).
8/10
|