View Single Post
Old 09 Sep 2004, 19:39   #49
EgoN
Guru

EgoN

pt. Sorin Marin:
Ce m-a deranjat la festival a fost caracterul exclusivist, lucru ce a creat oarecare frustrari (si nu ma refer aici doar la mine, ci si la multi altii din camping). O problema majora a fost imaginea nitel artificiala pe care ati creat-o cu acest festival care contrasta cu ce a insemnat festivalul pentru ccele cateva sute de oameni veniti in camping sa vada filme. Revolta mea (sau incrancenarea - numiti-o cum vreti) provine si din faptul ca in presa nu a aparat nimic din ce s-a intamplat propriuzis in camping (cu exceptia probabil a Iuliei Blaga din Romania Libera - singura care mi s-a parut obiectiva - Sincere felicitari ). Faptul ca in acest loc noi ne-am simtit bine nu a avut de a face cu filmele propriuzis (poate o spun cu rautate, dar va asigur ca pentru cel putin 3/4 dintre tinerii cazati acolo, putea sa fie vorba si despre un festival folcloric, tot una era)-> plaja, mancarea, bautura, conditiile decente au asigurat faima unui loc cu valente de Vama Veche.
Referitor la program : orele de film nu s-au respectat de fiecare data+ cunosc clar un caz in care in loc de un film australian(era trecut pe afis) a fost difuzat un film mexican.
Daca ati primit felicitari si unii au dat ceva limbi, asta nu inseamna ca ati facut un festival perfect. Asumarea acestor scapari (sa nu le spunem greseli, vorba aia, prima editie ) poate constitui un pas inainte spre un FESTIVAL DE FILM (nu 2 petreceri ce nu s-au pupat deloc).
O sugestie ar fi difuzarea filmelor si pentru publicul larg in salile de cinema, evident contracost (sunt festivaluri in America unde pretul la filme e exorbitant, dar totusi se umplu salile). Difuzarile pentru presa,invitati & cockteilurile aferente in alta sala.
Concluzie: ceea ce e trist pentru unii (printre care ma numar si eu) si pentru altii poate imbucurator, e faptul ca s-a retinut LOCATIA, nu FESTIVALUL.