View Single Post
Old 09 Sep 2004, 10:13   #15
Semaca
Veteran

Semaca

Bre, tare rau imi pare ca am deschis subiectu' asta, ca acu' toti v-ati luat de Vama, da' daca tot am facut greseala, sa le zic pana la capat.

Eu am mers mai mult pentru folk acolo, asa ca am fost la scena de la Club A, unde a fost destul de OK. Mi-au placut cei de la Fara Zahar, Tavitian si Mihai Iordache. M-a dezamagit Ada Milea, care a venit cu aceleasi lucruri de anul trecut. Din pacate in prima seara n-am ajuns la rock deloc.

Apoi in seara a doua muzica medievala a celor de la Imago Mundi si Chilian care a fost OK, din pacate n-am ajuns sa vad Tapinarii, care se auzeau destul de bine de departe, de unde eram eu. Apoi la scena de rock am vazut Nightloosers, care nu canta rock de fapt ci au cantat un fel de jazz folcloric, deosebit de tot ce-am auzit eu pana acum.

Iar la Cargo mi-a placut ca stiu sa faca spectacol, sa interactioneze cu specatatorii. N-as putea zice ca sunt fan, dar ideea la un concert este interactiunea dintre cei din sala si cei de pe scena. Mi s-a parut, desi s-ar putea sa ma insel, ca multi s-au urcat pe scena, si-au facut numaru' si s-au carat. N-au zis macar buna-seara, inainte de a incepe sa produca diverse zgomote, mai mult sau mai [utin comestibile pentru mine. Nu prea le-a pasat de cei din fata lor, desi publicul a fost probabil mult mai numeros decat la multe alte concerte de-ale lor.

Atmosfera a fost de-aiurea. Cand am ajuns eu miercuri era OK, valul trenderilor se dusese, ramasesera numai "aia vechi". Din aproximativ aceleasi motive expuse de korben mai sus evit termenul "vamaiot" care a ajuns departe de ceea ce era initial.

Apoi au inceput sa vina la concert. Erau cam trei categorii:
- pustani care se vroiau dezinvolti, dar pentru care ideea lor de libertate era eliberarea de bun-simt,
- oamenii care venisera acolo ca sa fie vazuti si sa vada (pe altii, nu concertul) si care se vor duce acasa cu texte de genu, "N-ai fost acolo!!! Mama ce-ai pierdut!"
- oamenii care au venit sa vada cateva formatii care le plac, si pe care cu greu le-ar mai fi prins in acelasi loc.

Din pacate ultima categorie se pierdea printre primele doua. Noroc, ca a venit si ziua de luni, cand Vama a ramas pustie si linistita, cum era pe vremuri. Din pacate si mult mai murdara!!

A, da! Si de marti au inceput in Club A reluarile de la TIFF, din pacate in conditii execrabile, asa ca dupa ce-am vazut juma' de ora din documentaru' despre HAM, m-am dat batut!!

Si cu asta gata, ca citind ce scrieti voi incep sa ma-ntreb daca nu cumva imi place acolo mai mult din cauza a ceea ce a fost, decat a ceea ce este!!

Woody Allen
Semaca is offline   Reply With Quote sendpm.gif