View Single Post
Old 14 Aug 2004, 16:08   #43
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by KORBEN:
mai lasati-ma-n pace cu puiu asta, ca nu vad vreun geniu autohton in persoana-i
chestiile minimaliste si filmu din care tot ce ramane e replica "la sticla de sticla sau la sticla de plastic?" nu-mi par delok palatabile

categoric ca nu e geniu, dar ai vazut tu vreun maestru in filmul romanesc? doar mestesugari mai mult sau mai putin maiastri, pe deasupra caruia nu a zburat nicicind aripa geniului, ci doar li s-a cacat - unora - magarul cu monede de aur in buzunare.
oricum, dintre toti astia care se screm sa scrie filme, cristi puiu are cele mai firesti dialoguri, chiar daca sint numai vorbe mici, pentru capete mici. cine ai vrea? muntean, care nu poate sa isi scrie un film singur si pune trei oameni, si aia mediocri in scriitura? (nu ma refer la alte domenii unde unii din ei exceleaza). si, oricum, 'furia' & 'marfa si banii' mi-au placut, fiind cele mai bune comise de romani. in rest, unde vedem dialoguri? in 'damen tanga'? unde debiteaza radu f. alexandru - prin gura lui mihai calin si m X 2 - numai platitudini? mungiu, cu glumite de bucuresteni traitori in drumul taberei? mitulescu, visindu-se deja occidental si crezind ca daca bagi o intrebare in gura unui personaj si un raspuns in a altuia ai deja un dialog? nemescu & voican in supra-apreciatul 'poveste de la scara c'? unde dialogurile cu glumite de gen: 'hai-sa-ridem-de-telenovele-si-doamnele-din-fabrica-si-de-familia-bucuresteana'? ar trebui sa ma faca pe mine sa zic ca vad un film bun? nu, fata de mostrele astea de dialog, vorbele lui puiu, ca tot vorbeai de palatabil, sint bune ca piinea calda.

ps: nu contest ca unii din cei nominalizati nu comit vorbe bune in alte filme, eu vorbesc doar de ce am vazut; nu l-am mentionat pe nae caranfil, un textier foarte bun, insa nu in genul apreciat de mine. legat de articolul din A.C. mi s-a parut un lobby prea transparent pt c. puiu, asta ca sa vin de unde n-am plecat, deci nu ma-ntorc.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif