View Single Post
Old 22 Jul 2004, 21:20   #7
calinul
Junior

calinul

Send a message via MSN to calinul Send a message via Yahoo to calinul
Dawn of the Dead (2004)

Dawn of the Dead (2004)

De-a lungul timpului am vazut foarte multe filme horror. Un numar mare dintre acestea il reprezinta filmele cu zombie - "mortii vii". "Dawn of the Dead" este cel mai recent film vizionat la ora actuala. Insa haideti sa vedem daca este ceva de capul lui.
O sa incep prin a spune ca este un remake la filmul cu acelasi nume din 1978. Nu am vazut originalul insa acest lucru nu poate influenta comentariul la actualul film.
Ce aduce nou "Dawn of the Dead?" Mai nimic. Dupa ce am vizionat filmul... stau si ma intreb... Oare unde s-au dus cele 28 milioane de $ (bugetul filmului)? Un singur lucru nou nu a iesit in evidenta din tot filmul.
"Dawn of the Dead" are un scenariu destul de interesant, insa uneori haotic. De ceea ce mi-a fost frica nu am scapat: dialoguri proaste, regie slaba... Se pot observa cu usurinta unele greseli din timpul filmarilor - insa nu as vrea sa le enumar pentru a nu va strica "experienta" "Dawn of the Dead".
Sincer, in ziua de azi avem atatea filme bune cu zombie... Nu vad rostul unui remake cu un buget destul de mic ca al lui "Dawn of the Dead".
Actiunea filmului m-a dezamagit; din cate am vazut, filmul nici nu incearca sa para unul bun. Pare cam lung (~97 min) pentru ce se rezuma. Si nu este un film horror! Daca ar fi, atunci de ce toate scenele importante m-au amuzat si nu m-au infricosat? Parerea mea este ca multe scene trebuiau scoase. Sunt scene care nu isi au rostul, inutile. Dupa cele ~97 min nu ramai cu mai nimic. Finalul este si el ciudat. Ciudat in sensul ca fara logica. Te faci sa iti pui intrebarea: "Ei bine, SI?". Asta nu e bine deloc pentru "Dawn of the Dead" - deoarece am "crezut" mult in el. Atunci cand un film de genul asta iti face sa iti pui asa niste intrebari...
Exista si o parte buna in "Dawn of the Dead?" Exista, dar nu inainte a va spune: daca este cel mai recent film "horror" nu inseamna ca este si cel mai bun. Partea buna ar fi "tensiunea" si reactiile personajelor. Si cam atat.
Nu va recomand acest film. Am zis mai sus ca nu pot spune daca este mai bun decat originalul. Insa pot spune ca este un film slab. Pentru mine asa a fost! Vreti un remake original? Puneti mana pe "Night of the Living Dead", care e preferatul meu. Vreti un film cu zombie care sa va satisfaca? Puneti mana pe "Resident Evil".

Concluzia: "Dawn of the Dead" nu este un film bun cu zombie si nici nu incearca sa fie. Unii dintre voi o sa-l gaseasca intr-un fel satisfacator, pentru ca la urma urmei este un film cu zombie... Pe mine insa m-a dezamagit... Mi-a placut filmul cat de cat? In ciuda celor spuse de pana acum nu ma pot pronunta... Oare de ce?

2.5/5
calinul is offline   Reply With Quote sendpm.gif