The Day After Tomorrow (2004)
The Day After Tomorrow
Dupa succesele sale cu "The Patriot" (2000), "Godzilla"(1998), "Independence Day" (1996), regizorul Roland Emmerich ne prezinta "The Day After Tomorrow", un film de actiune/aventura/SF, genul abordat fiind "catastrofa" - un gen dificil, deoarece, la prima vedere, realizam ca trebuie sa vedem imagini de mare valoare - inedite - care sa ne socheze. De aceea, un film ce intra in catagoria genului "catastrofa" in primul rand trebuie sa aiba efecte speciale de valoare pentru a aduce ceva nou si pentru a fi considerat un succes.
"The Day After Tomorrow" la categoria 'efecte speciale' isi face cat de cat datoria. Insa, nu pot spune ca am fost multumit in totalitate de ceea ce am vazut. Scenariul nu este unul excelent pentru un astfel de film. Este unul slabut, care lasa de dorit. O actiune non-stop ar fi fost ceva de valoare pentru film. Dar actiunea nu este decat partiala, si filmul nu convinge si nu ne satisface "pofta de dezastru". Cel putin mie nu mi-a satisfacut-o.
Totusi, "The Day After Tomorrow" nu este un film slab, dar nici unul foarte bun. Se situeaza undeva la limita. Regia este in totalitate buna si salveaza un scenariu infantil si previzibil. Chiar mai mult, este si amuzant. Unele momente sunt amuzante si nicidecum catastrofice.
Concluzia: "The Day After Tomorrow" nu reuseste sa aiba un farmec propriu. Insa, pentru efectele speciale si pentru ca este singurul film de anul acesta care abordeaza asa o tema merita vazut. Unii dintre voi veti fi multumiti, altii nu.
3.5/5
|