The Dreamers
The Dreamers (2004)
Un film foarte bun, din care invatam cateva chestii legate de cultura generala despre film. Mi-a placut enorm povestea. O sa vedeti ca nu se aseamana cu nimic altceva de pana acum. Puteti sa cautati pe unde vreti dar nu veti gasi nimic asemantor cu el. Si genul este unul "delicat": Drama, Erotic, Istoric. Este un succes al regizorului Bernardo Bertolucci. La o a doua vedere, filmul este unul despre "nimic" - adica actiunea este redusa, nu se pune accent pe actiune (in cazul asta). Este un film linistit, la care te uiti din placerea imaginilor pe care le vezi. Practic, nici nu ai nevoie de o actiune de proportii intr-un astfel de film. Am zis ca nu se aseamana cu nimic de pana acum deoarece este foarte "ciudat", poate unul dintre cele mai "ciudate" filme pe care l-am vazut. Este un "film in teatru". Asta ce inseamna? Inseamna ca sunt de fapt 3 personaje "principale" si ca tot scenariul este '"aruncat" asupra lor.
Nu este deloc plictisitor si chiar iti pare rau atunci cand se termina. Finalul este "sec" dar spune multe. Chiar foarte multe.
Am fost foarte impresionat in primul rand de regie. Apoi de scenariu si de celelalte... De remarcat interpretarea lui Eva Green. Wow!
Concluzia: The Dreamers este o arta plastica transpusa pe marele ecran. Practic - este un film in care iti place totul.
De ce nu ii dau gradul maxim? Ca sa-l provoc pe Bertolucci sa mai faca astfel de filme minunate!
4.5/5
|