vreau sa fiu bine inteles: nu contest valoarea lui 'am. beauty', doar ca:
1. l-am vazut la ny, inainte de-a luat oscarurile, and the buzz was HUGE!; dat fiind contextul, m-asteptam la mai mult... la o capodopera... nu e: e doar un film (foarte) bun, bine facut, foarte bine filmat, excelent interpretat etc; dar
2. nu mi se pare f. original, n-are rost sa o iau pt puncte (de pilda voice over-ul mortului, procedeu luat de la 'sunset boulevard'...) pt a sublinia tot ce e cliseu acolo - cum spunea si jay: nu conteaza -, dar totusi, ce ma deranjeaza este ca mi s-a parut o pastila cam prea frumos impachetata pt a-si pastra doza de subversiune: ca si cum te-ai duce la un magazin f. scump si ai cere s.h.i.t., ti s-ar da, fireste, dar very finely wrapped SI cu o funda deasupra! e ca la filmele mai recente ale lui almodovar: sint (mult) mai somptuoase (vizual) ca aceleade la-nceputul carierei sale, dar si-au pierdut 'the edge': provocarea, subversiunea au fost pedicurate in prealabil la un salon scump...
NU ma intereseaza filmele 'perfecte' (whatever that may mean...), ci acelea care au ceva de spus si o spun cu sinceritate si forta, uneori impotriva tuturor regulilor admise in acel moment.
'am. beauty' e prea glossy for its own good