Thread: The Ladykillers
View Single Post
Old 18 Jul 2004, 16:27   #2
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Eu am vazut filmul la TIFF. Nu mi se pare ca merita (deja) o a doua vizionare, dar filmul e bun. In primul rand, Tom Hanks joaca aproape perfect (si cam el conduce filmul). Dar pot fi mentionati si Irma P. Hall, Marlon Wayans si Tzi Ma sau cum il cheama.

Fascinant mi s-a parut atmosfera sudista a filmului (care amitneste, oarecum, de un film inferior al fratilor Coen, "O, Brother, Where Art Thou?"). Dar cred ca punctul de atractie este modul in care povestea este spusa, cu citatele din Poe si revenirile repetate pe pod, de unde cadavrele sunt aruncate pe slep si sunt duse la groape de gunoi, traseul construit din genericul de inceput. Si, evident, muzica e grozava, de la Bocherrini la hip-hop-ul pe care il asculta Gawain ("I left my wallet in El Segundo" - parca asa se numea).

Singurul cusur pe care l-as gasi acestui film este ca nu se ridica la nivelul altor filme de fratii Coen (la fel ca "O, Brother...", "Intolerable Cruelty") Insa asta se apropie ceva mai mult de "Barton Fink" si "The Big Lebowski". Sa speram ca o sa faca imediat un film grozav!
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif