Exista filme care socheaza prin ilustrarea ideii (gen Passion of the Christ) si exista filme care socheaza prin ideea in sine insa in The Butterfly Effect sunt combinate. Socheaza prin violenta si nebunia lui Tommy precum si prin alte faze care apar randomly prin film (nu dau spoilers) care te fac sa sari de pe scaun (literally).
Regia nu e cam deloc deosebita, poate daca era un regizor mai bun iesea ceva si mai bun... Sau poate nu.
Mi-au placut mai mult varstele mai mici ale lui Evan (7, 13) mai ales prin actorie... Copii aia au reusit sa ma impresioneze mai mult decat Ashton Kutcher, joc al caruia a crapat pe alocuri in film in niste faze importante insa pot fi trecute cu vederea. Oricum cred ca au facut o alegere buna luandu-l pe Kutcher avand in vedere ca puteau sa-l ia pe Sean William Scott care mi se pare mult mai nebun & tampit pentru rolul asta sau pe Joshua Jackson care e mult prea pretty boy. Amy Smart a jucat bine! Nu s-a vazut pe nicaieri vreo ezitare sau ceva... Chiar mi-a placut de ea
Cel mai interesant mi s-a parut sa-i vad pe prietenii lui "modificati" de fiecare chestie facuta de el in trecut. Am impresia ca Evan prin black-out-urile lui lasa loc de "editat" ca sa zic asa pentru future. O chestie care imi sustine parerea e faza cu taica-su cand se intoarce acolo in camera aia si vorbeste cu el de parca everything is ok!
Mi-era frica ca o sa se termine el sacrificandu-se pentru prietenii lui (penultima varianta), asta ar fi fost SOO much BULLSHIT! Asa s-a terminat destul de ok ma intrebam la sfarsit de ce nu se intoarce si alearga dupa ea dar presupun ca e mai bine asa... Cel mai bun film care l-am vazut in ultimele 2 luni sa zicem...
PS Ce-i cu titlul in romana: "Zbor de fluture"? Ca n-are nici o legatura... De data asta chiar ca au dat-o in bara :sick:
Il recomand tuturor! (...poate nu chiar tuturor :sleep
9.5/10 (*)