Eu sunt 100% de acord cu KORBEN... Filmul asta a fost naspa, tinand cont si un pic de asteptarile pe care le-am avut! De mult timp nu m-am enervat asa la cinema... Macar la "Troy" nu aveam cine-stie-ce pretentii.
La partile bune, as pune ceva glumite (mai mult scena din lift, ca in rest...), genericul de inceput (mai mult solutia gasita pentru a spune povestea din prima parte) si doua momente cu adevarat reusite:
--- "revenirea" lui Parker pe melodia lui Burt Bacharach din "Butch Cassidy si Sundance Kid"
--- scena indrazneata a opririi trenului, in care Spidey seamana mai mult cu un Jesus Christ decat cu un supererou (ma refer in special la pozitia in care sta cand opreste trenul si la modul cum este purtat de oameni deasupra capetelor).
Ar mai fi imaginea, efectele speciale, dar nimic altceva. Nici un actor nu a aratat cine-stie-ce, nici Molina, nici Dafoe in scurta lui aparitie.
Nu mai insir toate lucrurile care m-au enervat, cele mai multe le-a spus si KORBEN (lungimea, scenariul, monologurile, sentimentalismul de doi bani, "imprumuturile" din alte filme - la un moment dar, chiar am crezut ca o sa apara Godzilla sa-l prinda pe Osbourne - si asa mai departe).
Ma rezum la doua chestii:
1. Prea putine scene de actiune. Si cand astea sunt, sunt goale, seci: numai imagini cu Spidey si Doc Ock luptandu-se. Unde sunt comentariile sarcastice ale lui Spidey in fata railor. Jur, numai pentru asta ma uitam la desenele animate...
2. Poate n-am inteles eu bine "mitologia" personajului asta, dar nu tocmai asta era faza, ca tipu' sa nu reuseasca sa-si impace cele doua identitati (Parker si Spidey)? Nu trebuia sa se chinuie perpetuu, Parker trebuind sa se sacrifice pentru binele orasului, devenind Spider-Man? Filmul, asa cum este, lasa o impresie foarte optimista:
no matter what, Spidey ii va invinge intotdeauna pe cei rai, isi va salva prietenii, iar Parker va fi fericit alaturi de M.J. Daca "demascarea" din tren nu m-a deranjat, de ce au trebuit ca M.J. si Osbourne sa afle cine e, de fapt, Spider-Man? Si, daca ei au aflat, de ce un a aflat si Jameson, matusa May, copilu' de vis-a-vis, tipu' cu chiria sau Dr. Connors?
Pe scurt: nota
3/10, (fara remuscari... :huh