Ce inseamna sa fii regizor?Cu toate ca nu sunt regizor sau nici nu am citit nimic din ceea ce inseamna sa fii regizor...m-am jucat si eu putin cu aceasta meserie si mai mult am invatat privind marile filme.
Tehnic nu prea stiu cu ce se mananca dar un regizor trebuie sa cunosca foarte bine oamenii, sa stie foarte bine cam toate tipurile de caracter.Un regizor foarte bun e ca un chirurg foarte bun:taie precis si umbla fin.Ca sa faca un film care sa loveasca mai adanc trebuie sa fie cat mai subtil.Subtilitatea e foarte importanta atunci cand vine vorba de un subiect care apeleaza la alte subiecte care nu ies la iveala asa usor.Un regizor trebuie sa fie un poet...da...cred ca trebuie sa se joace cu camera in asa fel incat sa transmita cat mai fluent ideile sale.Un regizor foarte bun are sistem complex de gandire, are multe perspective asupra unui subiect sau a unui obiect.O alta calitate ar fi aceea de a putea privi lucrurile din interior si totodata din exterior.Putina "nebunie" nu cred ca ar strica unui regizor iar simtul umorului e de ademenea un avantaj .Un regizor foarte bun priveste mult in jurul sau, sta, analizeaza fiecare miscare din viata de zi cu zi si apoi mediteaza.Un regizor ar trebui sa aiba multe alte hobby-uri printre care: fotografia, muzica, cultura...si tot ceea ce cuprinde arta in general.Toate acestea il vor ajuta enorm atunci cand va face un film.
Cam astea le-am considerat eu a fi necesare unui regizor...si le-am zis cum m-am priceput si eu mai bine.Sper sa nu fi gresit...daca imi mai vin in minte idei, le voi asterne aici si pe acelea.