View Single Post
Old 30 Jun 2004, 18:32   #60
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by marx:
Herbert, am si eu o infima curiozitate: ai citit "Sclavii fericiti" de Ovidiu Hurduzeu?

uite un om fericit, are "curiozitati infime", pe cand eu sunt terorizat de curiozitati mari
l-am citit pe Hurduzeu mai intai in reviste, cu eseuri care m-au contrariat, intre care facatura-sperietoare "Noua identitate a omului occidental". Am si cartea lui "Scavii fericiti", aparuta la Editura Fundatiei Culturale Romane in 2002. Ce sa spun? Tipul ma amuza si ma plictiseste. Traieste in Silicon Valley, dar este sfasiat de dor pentru mirosul de baligar din eterna si fascinanta Romanie, ne avertizeaza ca, fiti atenti, vine globalizarea, uniformizarea. Invarteste sintagme de genul: "asasinarea valorii prin democratia multiculturalismului si a corectitudinii politice". E traditionalist, conservator, chiar reactionar, ortodoxist. Il cauta pe Dumnezeu, dar are griza sa spuna lucrul acesta la toata lumea. Isi inchipuie ca merge impotriva curentului, cand de fapt e un amarat frustrat. Un fel de Patapievici la scara mai mica. Nu e pe gustul meu, nu-l cultiv, nu-mi place (mi-e sila) sa aud de el.
Tipul a fost "fugarit" de la toate revistele bune, publica doar in "Convorbiri literare" (care arata cum arata) si starneste entuziasmul unor tipi ca Alex. Stefanescu, criticul literar care scrie fara sa citeasca cartile, un conservator si acesta.
cam atat, draga Marx, despre personajul Hurduzeu, sau Hurdu, cum ii spun americanii. sper ca nu te-am intristat cu cele scrise si sper ca nu te entuziasmeaza un asemenea "creator si ganditor"