mie filmul mi-a placut foarte mult si nu mi se pare deloc feminist...pentru mine faptul ca personajele principale sunt lesbiene e oricum un lucru secundar...mi se pare destul de evident ca filmul nu sta in asta...
Charlize cred ca si-a meritat Oscarul....mi s-a parut ca ajucat mai bine decat Naomi Watts...de fapt nu a jucat ea mai bine ci rorlul a fost mai solicitant si nu numai din punct de vedere al schombareilor fizice...mi se pare destul de dificil faptul ca a ilustrat atat sangele rece necesar infaptuirii atator crime, cat si partea sensibila a personajului...si cred ca de aici vine si monstuozitatea...eu nu cred ca scopul filmului este sa ne arate ca ea de fapt nu era un monstru ci din contra...
am avut momente in care am fost tentata sa cred ca ceea ce i se intampla lui Aileen este nedrept si ca viata a fost cruda cu ea...apoi am stat si m-am gandit ca de fapt nu e asa, si ca mai mult, filmul nici nu urmareste ideea asta...o lanseaza dar finalul nu o sustine...soarta lui Aileen este determinata de alegerile pe care le face...ea nu omoara ca sa faca dreptate femeilor abuzate si nici macar nui omoara ca sa-si faca dreptate ei...omoara ca sa-si cumpere fericirea alaturi de Selby...face exact acelasi lucru ca si victimele sale....
cel mai trist lucru la filmul asta este faptul ca Selby nu pateste nimic, desi este aproape la fel de vinovata ca si Aileen...