Originally Posted by MinRep:
Originally Posted by M_olecula:
In primul rand : imi poate spune si mie cineva cine i-a salvat pe Sirius Black si pe Harry de acei Dementori pe marginea lacului in prima scena , inainte ca ei sa se intoarca in timp (ce porcarie , parca am fii in Time Machine) ???????????????????
|
Asta era cea mai simpla parte. Harry din viitor il salveaza pe cel din trecut, cele doua "planuri temporale" nu se pot separa. E unul dintre cele mai frumoase momente din evolutia personajului. Pentru ca, inainte sa lesine, Harry are iluzia ca il vede pe tatal sau. Mai tarziu, isi da seama ca, de fapt, se vede pe sine insusi. Asta este frumusetea: Harry se maturizeaza, devine un vrajitor adevarat, unul grozav, intocmai ca tatal sau. (Chestia asta cu identificarea cu parintele si aspirarea la conditia acestuia e cam psihologica pentru universul Harry Potter, dar de asta sunt cartile alea atat de frumoase)
P.S.1: Dilema ta era explicata mai tarziu, cand Harry si Hermione zboara pe hipogrif inspre Sirius Black. Daca asa te-ai uitat la film, nu ma mira ca i-ai da 5...
P.S.2: Varcolacul intentionat nu aducea a varcolac in stilul clasic. Au incercat sa creeze o imagine diferita a creaturii. Daca tie nu ti-a placut, asta-i altceva. (dar de la Harry Potter la cocktail-ul Van Helsing e cale lunga...)
|
Chestia cu maturizatul am inteles-o ! Eu am intrebat pt ca la faza aceea nu am fost lamurit si iti multumesc ca m-ai facut sa inteleg . Stiu ca e o diferenta intre cele doua filme... dar in opinia mea nu prea mare !
P.S. : Am vazut filmul la 5 dimineata .