Originally Posted by MinRep:
Folosirea fara menajamente a stedicam-ului in urmarirea personajelor (amintitind oarecum de "Shining")
|
So true.
Quote:
Montajul permite filmarea fiecarei scene din mai multe unghiuri si explorarea universului (interior si exterior) al fiecarui personaj.
|
Serios? Eu credeam ca montajul apare de abia dupa ce scenele s-au filmat, si brutul incape pe mina editorului. Cum sa permita un lucru- care va- fi- sa- fie (montajul) lucruri- care- deja- au- fost (filmarea scenelor)? Stiu, sint contorsionat, dar asa este si timpul in Elephant.
Quote:
Si scheletul scenariului este reusit si e foarte interesant ca Van Sant nu isi propune sa dea solutii sau sa gaseasca motive pentru ce se intampla, preferand pur si simplu sa ii prezinte pe acesti tineri (de varsta mea, btw) si sa ne lase pe noi sa tragem concluziile
|
Nu e asa. Eu cred ca tocmai virsta ta frageda te-a impiedicat sa vezi ca Gus van Sant a fost foarte subtil, dar in acelasi timp foarte transant in ceea ce priveste mesajul: tinerii comit masacrul pt ca sint, in universul liceului, niste marginali(zati): homosexuali (ma rog, asta nu e cauza principala), tachinati de restul colegilor, inadaptati. Outsiderii intr-un liceu american au doua metode of coping with the system:
una - gun trotting, shooting up school (cei doi)
doo - giving in to it (v. cazul fetei cu probleme menstruale, care lucreaza in Library). Scenele cu hitler sint tricks care sa te abata de la calea cea dreapta care zice, ma repet, clar: outsiderii - otherwise people from ordinary mid-upper class families)a u facut masacrul.