Thread: Shrek 2
View Single Post
Old 21 Jun 2004, 16:51   #32
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Tu chiar asa, ma contrazici fara sa gandesti putin? Ma inviti la cearta fara rusine? Ok...

In primul rand, nu am comparat NICIODATA Shrek 2 cu Chicken Run. Singurele comparatii le-am facut intre Chicken Run si Shrek 1.
Shrek 1 este un film considerat printre cele mai bune filme de animatie. Eu zic ca nu este asa, nici pe departe! Este printre cele mai proaste. Povestea ma lasa rece, nu am fost deloc implicat emotional in acele intamplari. Felul in care s-a rezolvat tot a fost lame. Singurul lucru bun care il are filmul sunt cateva glume verbale. Vocea lui Shrek mi s-a parut complet aiurea. Nu am nimic cu Mike Myers, dar vocea care a avut-o Shrek nu mi s-a parut deloc adecvata pentru personaj.
Shrek 1 NU ESTE genul de film care sa aibe o urmare! Este ca Ice Age sau Monsters Inc. La Ice age sa face o urmare, ceea ce mi se pare o greseala. Deci ideea de urmare la Shrek o fost o idee proasta de la bun inceput. Povestea a fost, ideea s-a fumat, gata. Dar asia au zis sa mai faca cativa bani de pe urama lui Shrek si au zis sa faca Shrek 2.
Stiu ca exista exceptii rare pentru urmari bune, dar sunt rare. Iar aceste expecti sunt la filme care au loc special lasat pentru o urmare (ca star wars) si care au avut o prima parte geniala. Deci sa nu vi tu la mine sa-mi zici ca Shrek 2 este una din acele exceptii geniale. Nu poate sa fie mai bun Shrek 2 decat 1 si 1 a fost destul de slab!

Nu ma lua pe mine ca si cum as fi un copil cretin care asculta Tre-Sud-Est si Simplu caruia i-a placut la nebunie Spider-Man si Britney Spers. Nu trebuie sa fi fan spider-man de cand erai mic ca sa te manipuleze industria. Esti manipulat de insutrie cand te duci la Fast and Furios si zici ce era cel mai tare film din lume ca avea super masini. Esti manipulat de industrie atunci cand daca se face un film cu buget mare si care este "smecher" zici ca e film tare. Sau cand zici ca un film cu Tom Green e bun doar pt. ca ai ras la el. Deci gandestete la ce vrei sa spui inainte sa o spui direct.

Iar la faza ca nu ai ras la Chicken Run, nu e nimeni de vina. Eu am ras la el. Si multi altii au ras la el. Nu avea numai glume subtile care trebuia sa le intelegi, dar avea o poveste orginala si buna. Personajele erau bine definite, cu un scop clar in minte si te simteai implicat in poveste emotional. Pentru ca esti tu prost si nu ai inteles filmul si razi numai la filme ca Shrek 2 in care astia trag parturi si se arunca in pereti, nu e vina nimanui. Deci ia-o mai incet cu cometariile abrupte. EU gandesc inainte sa scriu si iti recomand si tie asta.