Mana lui Cuaron a fost placata cu aur. Subscriu la mai tot ceea ce a spus MinRep, indeosebi in ceea ce priveste viitorul "seriei" HP.
Filmul este cu adevarat deosebit, nu doar comparativ cu primele doua, ci ca opera cinematografica de sine statatoare. A intrecut intr-adevar pragul de simpla pelicula dedicata copiilor si a devenit o experienta fastuoasa, intriganta si in acelasi timp exaltanta, adeseori presarata cu metafore si alegorii, de o frumusete neasteptata.
Pana si copilasii au crescut si au devenit actoricei. Dar bine zicea cineva, care il descria pe Gambon ca "sardonic" in film, caci avem de-a face cu alt Dumbledore. Si chiar cred ca "sardonic" este cuvantul care defineste diferenta. Prea da a simplu "mosulet".
Si pasul facut in ceea ce priveste "costumele" reprezinta un fel de paradox; adica vrajitorii aia sunt chiar copii ca noi (vezi scena dinspre inceput, cand ajung la Hogwarts, in sectiunea baietilor).
Inca ceva mi s-a parut de-a dreptul genial: filmul indeamna spre lectura. Apar cateva "intrebari" pentru cei care nu au citit cartile, care isi gasesc evident raspunsurile acolo si parca am simtit o mana care ma impingea sa iau din nou HP 3 in mana si sa-l recitesc.
Pe viitor, va fi mai multa actiune, dar daca filmele vor ramane atat de scurte, nu cred ca mai are rost sa le faca. Si aici actiunea parea, mai ales la inceput, sa evolueze prea repede.