Am vazut pina acum doar ultimul Cremaster,sau al 3-lea,cum preferati

,si, dupa ce am depasit starea de 10 minute de ameteala dupa iesirea din cinema,am realizat ca,in mod,suprizantor,imi place a naibii filmul asta.Desi am pierdut citeva minute din film

(asta incluzind preludiul scotian si partea cu Gary Gilmore(tipa care e urcata in Chryslerul negru),am savurat din plin restul...e incredibil.la inceput ma simteam ca rahatu-n vaza ku trandafiri,nu intelegeam nimic-nimicuta-dar m-am relaxat cind am vazut ca lumea din jurul meu prezinta aceleasi simptome-abia in momentul in care l-am auzit pe 'maitre D' cintand in galeza si cind am vazut ca la un moment dat 'e cu irlandezi' am inceput sa ma destind de-a binelea

.Desi e lung a dracu' filmul,merita-e ca o aventura picturala de 3 ore,in care nu auzi nici o bucatica de dialog-doar imagine si muzica (sa pun la cealalta extrema Before Sunset,care l-am vazut dupa 2 zile,si care era numa' dialog

).Citind mai apoi paginile 'cremasteriene' de pe net am inceput si eu sa-mi dau putrin seama de trebusoara in ansamblu,si sa realizez ca filmele CHIAR MERITA VAZUTE SI SAVURATE.Si ca trebuie sa citesc ceva mai mult vara asta.
Am niscai promisiuni pe vineri ca o sa primesc restul Cremaster-uri-lor,si abia astept sa le vad.
Nu-mi dau seama cum un geniu ca Barney a putut sa sfirseasca cu...Bjork :huh:

,dar probabil cine se-aseamana se-aduna...
Departe de simbolurile pe care le preia filmul asta,si pe care le-am descifrat 98% cu ajutorul atotputernicului GOOGLE si 2% cu propriul intelect 8)

,ma intriga o chestie:oare drumul ucenicului prin cladirea Chrysler mi se pare mie sau e acelasi cu drumul prin Guggenheim?Pt. ca am obaservat ca Aimee Mullins apare in ambele locatii(e ba tipa care curata cartofi cu picioarele,ba femeia-ghepard sau pantera sau wha'ever)...si 'trupetii' Frontului Agnostic si ai Legii lui Murphy aduc oarecum-daca stai sa te gindesti la haosul pe care il creeeaza,cu barmanul din Clubul Norilor...
\Oricum,daca mai pui si celelalte Cremaster-uri,e loc de dezbatut cit China...