Originally Posted by cherryblossom:
Regizorul asta, Richard Linklater, a mai scos un film in anul care a trecut, Scoala de rock, pe care nu l-am vazut, dar am un sentiment ca nu e mare lucru de capul lui... Waking Life e totusi un film foarte original, eu l-am vazut acum vreo juma de an, si mi s-a parut interesant. Tot filmul e o lunga reflectie despre vis si realitate, despre unde incepe una si unde se termina cealalta. Ce nu prea mi-a placut la film e ca animatia aia era cam obositoare, dupa o ora jumata eram ca hipnotizata, imi faceau ochii ca sarpelui Ka (poate asta a fost si intentia regizorului). Nu ma pricep prea bine la chestiile legate de filmari, imagine etc, insa mi s-a parut ca filmul chiar inoveaza la capitolul asta (a fost filmat clasic, cu camera, iar apoi a venit cineva si a procesat imaginea, a facut sa para ca un film de animatie; il puteti remarca pe Ethan Hawke printre actorii din film). O alta chestie care nu mi-a placut este ca filmul seamana cu o fraza lunga, toata lumea vorbeste foarte mult si fara sa mai puna virgula, actorii se succed foarte repede si nu prea ai timp sa intelegi ce au vrut sa zica (poate asta s-a intamplat si datorita faptului ca nu am avut subtitrare in romana). Dar, una peste alta, si eu sunt de parere ca merita vazut.
|
"O alta chestie care nu mi-a placut este ca filmul seamana cu o fraza lunga, toata lumea vorbeste foarte mult si fara sa mai puna virgula"
-pai si in Before Sunrise (si probabil si in mai noul Before Sunset) nu e la fel? Diferenta e ca personajele nu se mai schimba, sunt doar 2 (Ethan Hawke si Julie Delpy) si au nume spre deosebire de Waking Life.
"(poate asta s-a intamplat si datorita faptului ca nu am avut subtitrare in romana)"
-intr-adevar, fara titrare poate e mai greu de inteles, mai ales ca te distrage si mai mult imaginea mereu intr-o continua mobilitate. daca mai vrei sa-l revezi, iti dau eu titrarea (am gasit pe net una tradusa infect si am corectat-o)