View Single Post
Old 05 Jun 2004, 12:30   #7
lucian_tm_ro
Novice

lucian_tm_ro

Originally Posted by emanuel:
1. RADEF RomaniaFilm nu are nici o legatura cu datele de aducere ale filmelor pe ecrane. Ei sunt doar explaotanti (au salile) si distribuitori numai in colaborare cu ProRom-ul.

2. Datele de premiera nu sunt dictate de distribuitorii romani, ci de cei internationali!
Ai dat ca exemplu Alien vs. Predator ca apare in SUA in august si la noi in noiembrie. Te-ai uitat pe lista premierelor sa vezi cand apare in Rusia, Franta, Germania? Ia vezi aici.
Exemplul care l-ai dat tu, cu The Day After Tomorrow (care dupa parerea mea a fost un film excelent, dar asta e o alta discutie...) nu e relevant, pentru ca acel film (ca si Troy, Van Helsing, Matrix 2 si 3) a beneficiat de o lansare internationala (in aceeasi zi in toata lumea). Asa a decis distribuitorul extern.
Celelalte premiere cere intarzie sunt in functie de programari, de sosirea copiilor de film, de cinematografele disponibile. Nu sunt toate lucrurile asa de simple precum crezi! Nu-ti inchipui ca toti ar vrea sa scoata filmele in acelasi timp, ca sa evite pirateria? Din pacate nu se poate...

In final, cred ca un cinefil adevarat asteapta sa vada filmul la cinema si dupa aceea sa-l (re)vada pe calculator daca vrea.

Cu pleoscaiturile de popcorn si telefoane care suna in timpul filmului, sunt de acord cu tine, sunt stresante, dar acest lucru tine de educatia fiecaruia...

Mersi ptr raspuns

Sunt anumite aspecte pe care nu le stiam intr-adevar, dar cred ca s-ar putea face un pic mai mult in acest domeniu.
Oricum daca RADEF administreaza cinematografele, o face foarte prost (si aici ma refer la Timisoara) unde sunt numai 3 cinematografe celelalte fiind inchiriate sau in paragina (ex Cinema Dacia care e acu Internet cafe).
Timisoara avea o singura 'gradina' unde se puteau viziona filmele si regret nespus ca am avut proasta inspiratie sa merg acolo la filmul HIDALGO. Pe langa faptul ca se auzea foarte prost, copacii din jurul 'gradinii' au fost scurtati astfel incat lumina (puternica) a iluminatului stradal face ca pe ecran sa domine un portocaliu combinat cu umbrele copacilor scapati de 'harnicia' angajatilor primariei. Daca filmul este pe timp de noapte....trebuie sa deduci ce se intampla acolo. Oricum fetele actorilor nu le vezi....
Si lumea...se duce si se duce....
Nimeni nu comenteaza, toti stau si 'indura'. Ca degeaba fac reclamatie la OPC ca cred ca sunt singurul.
DESTEPTATI-VA FRATILOR !!! :w00t: