Originally Posted by stonedbrain:
as vrea sa stiu...
de ce intotdeauna numarul 2 a fost pe locul 2?
cu ce e 2 mai prejos decat 1? Adica, la naiba cine o mai fi si 1 asta?
premiul I mai bun ca premiul II
prima parte la un film intotdeauna mai buna ca aIIa
1 ianuarie, inceput de an
1 in catalog. (cu totii tinem minte o nota de 1, dar o nota de 2? mai putin)
1 intotdeauna e de ajuns, deja unde sunt doi, e ca o bicicleta cu 3 roti, care deja nu mai este "la moda"
1 mai (motiv de fericire... TOATA LUMEA LA MARE!)
1 decembrie (ziua Romaniei)
si exemplele pot continua
deci? are cineva un raspuns ? :shock:
|
dintr-o simpla conventie de notatie caracteristica sistemului zecimal.
in plus nu mi se pare ca e intotdeauna cum zici tu, ca 1 e mai important. daca e vorba de premii, exista adesea cazuri cand premiul I este de fapt al doilea ca importanta, uneori chiar al treilea (primele putandu-se numi Marele Premiu si Premiul Special). cat despre nota 1 in catalog, eu nu-mi amintesc sa fi luat vreodata aceasta nota, insa mi-au ramas in minte notele de 2 la lb. romana sau la chimie din liceu. in limbajul tehnic, de multe ori 0 este mai important decat 1 sau orice alt numar. Fiecare cifra (sau numar) are importanta sa proprie, depinde de caz.
Suferi de acelasi sindrom ca si Max din "Pi", numai ca in loc de 1 si 2, el era obsedat de 216. in film, Sol il avertizeaza de aceasta: "Cand devine obsedat, creierul tau filtreaza orice altceva si gaseste ceea ce cauti peste tot. Ai ales 216 si-l vei gasi oriunde." La fel si cu tine, poti cauta cate exemple vrei de coincidente cu "1", la fel ca si cu oricare alt numar, si le vei gasi.