herbert, fratzie, tu oricum n-ai nici o treaba, de la facultatea ta de traduceri shi limbi, pierzi timpu' pe net fiind la varsta aia "stangace" a menopauzei, asha k eshti pe targhet...ma bucur k tzi-a placut, felicitari.
alex leo, dear, nici eu nu fac cu munette, dar o shtiu mare fana(k de altfel pe totzi profii in atf, shi restul facultatzilor, k pe totzi cei care se entuziasmeaza la filme despre care au auzit k "au facut istorie", k pe pizza, blair shi altzi imitatori penibili, snobi la varsta a treia care traiesc cu amintirea tineretzilor lor cand se facea arta cu A--a se vedea herbert, aici, mai sus--etc.) m-am gandit k poate eshti un fost student, dar se vede k nu...my bed, sorry.
deshi aceasta explicatzie ishi avea rostul in paranteza(narativ vorbind)-- cumva simt k nu a incaput--deci, tzin sa precizes k, intr-adevar, cred k exista anumite persoane carora e posibil sa le fi placut, sincer, pana la lacrimi, "dincolo de limita curcubeului abisal al sentimentelor", acest film. felicitari! ....poate k nici nu trebuia sa am "indrazneala" de a contesta aceasta "caramida" esentziala in piramida istoriei cinematografice....
unicul motiv pt care l-am vazut a fost acela k "trebuie pt cultura generala". shi, da, recunosc, in contextul perioadei in care a fost facut, metafora din final cu mimii era, probabil, producatoare de orgasme intelectuale. da, pe vremea aia, sa imprimi filmului un aer meditativ prin taieturile de montaj de tipul ala(pe scurt cadre lungi, care au un aer de respiro, la sfarshit...) era "indraznetz"...s.a.m.d. cu alte cuvinte, nu am spus niciodata k filmul e prost. pur shi , simplu mi se pare ca in contextul cinematografic de acum, nu intra in categoria "capodopere incontestabile" pe care le vezi cu placere oricand. e doar o piesa de colectzie, pe care o ai pt k nu se poate fara.
degeaba imi dai citate din compozitori de muzica abstracta, apropos de psihologia plictisealii(ash zice k teoria respectiva se "muleaza" bine pe acordurile atonale ale muzicii lui cage)--PE MINE M-A PLICTISIT pur si simplu. shi, culmea, deshi nu sunt un fan, nici filmele lui tarkovski (cu oglinda shi sacrificiul in frunte) nu ma plictisesc. dar poate avetzi voi dreptate, shi "vina e in mine", ma scuzatzi k am fost atat de violent-teribilist incat sa pun la indoiala gusturile voastre.