Am cautat un film pe forum si am dat de acest topic...

daca o sa aveti rabdarea sa cititi...
ADEVARUL despre PROT
Afirmã ca nu e om. E un vizitator de pe altã planetã.
- De unde esti? /- K-PAX. K-PAX e o planetã. K-PAX e la o mie de ani luminã depãrtare, din constelatia pe care voi o numiti Lira.
- Cum ai ajuns pe Pãmânt? /- E vorba despre utilizarea energiei luminii. Oamenii sunt la milioane de ani de descoperirea cãlãtoriei cu ajutorul luminii.
- Cãlãtoresti cu viteza luminii? /- O, nu. Cãlãtorim cu viteze mult mai mari, mai multi multiplii de ''c''. Altfel drumul pânã aici ar dura o mie de ani, nu?
- Ce spui dacã, potrivit cu spusele cuiva numit Einstein, nimic nu se poate deplasa cu o vitezã mai mare decât cea a luminii? /- As spune cã l-ati înteles gresit pe Einstein.
- Cum se face cã, fiind extraterestru, semeni atât de mult cu mine, sau cu oricare locuitor al planetei? /- De ce e o bulã de sãpun rotundã? O bulã de sãpun e rotundã pentru cã e cea mai eficientã formã de conservare a energiei. Similar, pe planeta asta eu arãt ca si tine, pe K-PAX tu ai arãta ca un K-PAX-ian.
- Ai o familie, pe cineva, pe K-PAX? /- Pe K-PAX nu e ca aici, nu avem familii ca cele de aici. Familia ar fi nepotrivitã pe planeta mea, ca si pe altele.
- Cu alte cuvinte, nu ti-ai cunoscut pãrintii. /-Pe K-PAX copii nu sunt crescuti de pãrintii biologici. Sunt crescuti de toti. Circulã peste tot, învãtând de la toatã lumea.
- Ai vre-un copil? /- Nu.
- Te asteaptã vre-o nevastã pe K-PAX? /-Nu mã asculti cu adevãrat, nu? Nu existã cãsãtorii pe K-PAX. Nu existã nici neveste, nici soti. Nu existã familii.
- Cum e structuratã societatea? Guvernarea. /- Nu avem nevoie.
- Nu aveti legi? /-Nici legi, nici avocati.
- Cum faceti diferenta dintre bine si rãu? /- Orice fiintã din univers stie care e deosebirea între bine si rãu.
- Dar dacã cineva face ceva rãu? Un asasinat sau un viol. Cum îl pedepsiti? /- Voi, oamenii, majoritatea ati subscris la politica ''ochi pentru ochi'', o viatã pentru alta, faimoasã în univers pentru stupiditatea sa.
Chiar dacã Buddha si Cristos aveau o viziune diferitã, nimeni nu-i bagã în seamã, nici chiar budistii sau crestinii. Voi, oamenii... Uneori mi-e greu sã-mi dau seama cum ati ajuns pânã aici.
Daca filmul nu v-a convins macar ascultati soundtrack-ul (compozitor
Edward Shearmur).